Efsa Sabit Yorum yapılmamış

Migrapreneurs Eğitim Programı 1. Pilot Uygulaması, 11-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Toplamda iki bölüm ve 11 modülden oluşan eğitim; İran, Hindistan, Arnavutluk, Pakistan, Mısır, Türkmenistan, Makedonya, Bangladeş, Nijerya ve Filistin gibi farklı ülkelerden göçmen ve uluslararası öğrencilerin aktif katılımı ile 3 tam günlük yoğun bir program ile uygulandı.

Eğitimin ilk günü, ODTÜ Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Adil Oran açılış konuşmasının ardından girişimcilik konusuna giriş yapmış ve ‘Girişimcilik Bana Göre mi?’ başlıklı ilk eğitim modülünü katılımcılara aktarmıştır. Sonrasında, Türkiye’de başarılı bir göçmen girişimci olan program eğitmeni Berat Kjamili hem eğitim modüllerini açıklayarak hem de kişisel deneyimlerini paylaşarak eğitime devam etmiştir. Eğitmen, eğitim süresince müzakere becerilerini anlamaya ve geliştirmeye yönelik çeşitli aktiviteler ile katılımcıların aktif bir şekilde programa katılmasını teşvik etmiştir. Ayrıca katılımcılar birbirleriyle fikirlerini ve deneyimlerini paylaşarak örümcek modeli şablonu ve iş modeli kanvası hazırlamış ve modellerini geliştirebilmek amacıyla sunumlar yapmışlardır.

İkinci gün, eğitim programının ikinci bölümü iş planlamasında yetkinliklerin geliştirilmesine yönelik olarak liderlik, finansal planlama ve raporlama bölümleri ile devam etmiştir. Potansiyel yatırımcılara iş fikirlerini etkili bir şekilde sunmak ve açıklamak için iş planı sunum teknikleri anlatılmıştır. Katılımcılardan bazıları kendi iş modeli sunumlarını hazırlayarak eğitmenden ve diğer katılımcılardan geribildirim almak amacıyla sunum yapmışlardır.

Migrapreneurs Eğitim Programı’nın üçüncü gününde, “Göçmen Girişimcilere Sağlanan Destekler” konulu seminer gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlikte, Başkent Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Olgu Karan göçmen girişimciliğini destekleyen kaynaklar hakkında bilgi vermiş, avukat Naz Bandik Hatipoğlu Türkiye’de göçmen olarak bir işletme kurmanın yasal yükümlülüklerini açıklamış, Doç. Dr. Adil Oran inovatif girişimcilik konusunda faydalı bilgiler aktarmış, danışman Acar Şensoy katılımcılara küçük işletmelerde pazarlamak teknikleri hakkında ipuçları vermiştir ve son olarak programın eğitmeni Berat Kjamili Türkiye’de göçmen bir girişimci olarak yaşadığı deneyimleri aktarmıştır. Seminer sonunda tüm katılımcılara katılım sertifikası verilmiştir.

2.Bölümünün son modülü olan ‘Türkiye’de İş Yapmak’ başlıklı 8. Modül katılımcılara yakın zamanda webinar formatında uygulanacaktır.

E-öğrenme platformuna erişmek için tıklayınız.

 

Share This:

Bir cevap yazın